Wat moet ik eten

Je lichaam is een product van twee mensen die met elkaar seks hebben gehad. De samensmelting van de zaadcel met de eicel van de vrouw gaat spontaan. Soms gaat er iets even net iets anders tijdens dit proces. Dit levert dan een mens op die er iets anders uit ziet. Dit proces noemen we evolutie.

Een mooi voorbeeld hiervan is het feit dat wij kleur kunnen onderscheiden met ons oog. In het begin van de evolutie cyclus van de apen zagen deze nog in grijs tinten net als andere dieren. Echter door een vergissing in de samensmelting van die zaadcel en eicel werd er een aapje geboren wat kleur kon onderscheiden. Dit aapje kon dus zien dat fruit dat rood was lekkerder smaakte en beter verteerde. Dit aapje was dus succesvoller dan andere aapjes en had betere voortplantings kansen en betere overlevings kansen. Wat een mazzel toch voor ons. Kleur kunnen onderscheiden is geweldig.

De afgelopen 3,5 miljoen jaar is ons lichaam bezig geweest om zich te ontwikkelen. Dit proces is begonnen bij de Darwinicus. Dit is een klein knaagdiertje wat wordt gezien als de voorloper van de aapachtigen. Wij mensen komen ook ergens uit die tak.

Kijk je naar de apen dan zie je ook dat wij heel veel op hen lijken. De schedel, het skelet. Wetenschappelijk is vast gesteld dat het dna van Aap en Mens voor 98% aan elkaar gelijk is.

Zo, nu we dit weten kunnen we verder kijken. toen ik 20 jaar was ben ik begonnen met de vraag….” wat moet ik eten” ┬áNa veel gesprekken en nadenken en lezen kwam ik tot de oplossing. Eigenlijk is het heel logisch. Kijk naar onze primaten, de apen. De apen leven voornamelijk in de boomzone.

Boomzone, wat vind je daar zo al voor eten? bladeren, fruit, noten, insecten, eieren, vogels. Volgens mij is het dat wel. De aap komt ook af en toe op de grond. Echter op de grond is gevaarlijker voor de apen.

Kijken we dan naar hetgeen wat wij als mensen het meest verstandig aan doen om te eten dan kom je op groente, fruit, noten, gevogelte, eieren. Tja en dat is het dan ook zowat.

Nu zult u zeggen, sjee hoe kan ik daar nu lekker van eten? En dan zeg ik u….dat kan. Ik doe het al vanaf mijn 21ste. Het gezond eten belast het lichaam veel minder waardoor u zich beter voelt. Nauwelijks meer ziek of verkouden wordt. Uw botten zullen sterk blijven. Uw gewrichten zullen niet stuk gaan van artritis of reuma. U zult niet dik worden.

Al die jaren heb ik natuurlijk nog steeds dingen gedaan waarvan ik nu weet dat ze niet goed zijn. Daarover nu meer. Wat? Nou gebak eten, limonade drinken, frietjes eten, snoepen. Dit deed ik omdat ik nog niet alles wist van …..SUIKER!!! Lees hierover meer in het hoofdstuk “Suiker”

Nu weet ik dat suiker volksvijand nummer 1 is. ┬áHeel veel ziekten en kwalen zijn te wijten aan suiker. Volks vijand nummer 2 is het eten van viervoeters of van de producten die ze voortbrengen. Zie het hoofdstuk “Dierlijk eten”

Toen ik er achter kwam wat suiker met ons lichaam doet ben ik meteen gestopt met de inname van suikers. Dit had tot gevolg dat mijn lichaam automatisch begon af te slanken. Ik hoefde er niet voor te gaan sporten. Geweldig. van heupmaat 33 inch naar 29 inch.

Wel een nadeel. Mijn kleding is nu te groot.

Geef een reactie